Pipe and drape adapter

€ 2,50 excl. btw.

€ 3,03 incl. btw.

  • Voor meer creativiteit in jouw pipe and drape constructie
  • Adapter met half coupler voor montage op staander of truss buis
  • Adapter met U-koppeling voor montage op pipe & drape ligger
  • Leverbaar vanuit Amsterdam & Breda

Pipe and drape adapter geschikt voor bijzondere bevestigingen aan een pipe and drape staander, truss constructie of op elke gewenste plek aan de ligger. Selecteer bij ‘Soort’ de gewenste adapter.

Binnen 1 werkdag een offerte per mail!

Productinformatie

Met een pipe and drape constructie creëer je in een mum van tijd een nette scheidingswand, achterwand of kleinere ruimtes in een grote ruimte. Het pipe and drape systeem van Wentex is een modulair te bouwen systeem waardoor je alle kanten op kunt.

De basis van pipe and drape begint bij de baseplates met staanders en liggers. Aan deze liggers worden de doeken bevestigd en wordt het systeem op hoogte geplaatst. Ben je op zoek naar een volledige pipe and drape set? Kijk dan eens bij onze categorie ‘pipe and drape per strekkende meter‘.

Ben je zelf in het bezit van Wentex pipe and drape of wil je de materialen van jouw beoogde opstelling zelf samenstellen? Met een pipe and drape adapter krijg je de mogelijkheid om in hoogte te verspringen, jouw liggers aan een truss constructie te bevestigen of op iedere gewenste plek op een ligger in te springen met een andere ligger. Beide adapters hebben zo hun eigen eigenschappen en functionaliteiten.

Pipe and drape haakse adapter

De Wentex half coupler + 4-way connector (angled bracket) geeft jou met zijn halve koppeling de mogelijkheid om op een staander of een truss paal op iedere gewenste hoogte een pipe & drape ligger te bevestigen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een lager regie doek op een staander te monteren of de klem te gebruiken om vanaf een truss constructie door te bouwen naar pipe & drape.

Draai je de half coupler een kwartslag? Dan kan deze pipe and drape adapter ook worden gebruikt op horizontale trussdelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een truss carré beursstand die je rondom wilt voorzien van een pipe and drape doek. Deze adapters in combinatie met liggers in de truss zorgen ervoor dat je geen baseplates en staanders nodig hebt wat een strakkere uitstraling geeft.

Pipe and drape flex adapter

De Wentex flex adapter + 4-way connector geeft jou de mogelijkheid om op een ligger een koppeling te maken voor een extra ligger zonder dat hierbij een staander aan te pas hoeft te komen. Deze flex adapter wordt daarom veel ingezet voor het maken van coulissen bij theater producties, seminars of presentatie evenementen. De flex adapter is zo ontworpen dat wanneer deze aan de ligger hangt, de te koppelen ligger op precies dezelfde hoogte komt.

Heb je minder ervaring met het realiseren van de juiste pipe and drape constructie of heb je vragen over het gebruik van de pipe and drape adapter zelf? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. Ook maken we graag kosteloos een offerte voor je op voor jouw gewenste pipe and drape constructie.

Plus & minpunten

  • Extra flexibiliteit door het gebruik van adapters in jouw pipe and drape constructie.
  • Het combineren van verschillende pipe and drape merken is niet mogelijk. De koppelingen zijn niet compatible.

Product specificaties

Merk & type Wentex Half coupler + 4-way connector & Flex adapter + 4-way connector

Handig om te weten

Installatiegemak

Installatiegemak

Dit geeft aan hoe gemakkelijk het is om dit product te installeren

Meer informatie over installatiegemak
Installatiegemak

Vervoersgemak

Dit geeft aan hoe gemakkelijk het is om dit product te vervoeren

Meer informatie over vervoersgemak

Uw browser wordt niet ondersteunt.

Installeer een moderne browser en verbeter uw internet-ervaring.