Astera AX3 LightDrop

€ 119,00 excl. btw.

€ 143,99 incl. btw.

 • 8x krachtige (430LM) ledlamp zo groot als een koffiemok
 • Draadloos tot 300m bestuurbaar met AsteraBox
 • Magnetische achterkant
 • Waterdicht (IP65)
 • Leverbaar vanuit Amsterdam & Breda

Een waterdichte RGBW accu ledspot die in de palm van je hand past. Deze Astera AX3 LightDrop is door zijn compactheid inzetbaar op ieder denkbaar evenement. Een spot van 15 watt RGBW led lichtsterkte met een aanpasbare bundel van 13 tot 220 graden! Te huur in handige laadstation draagkoffers per 8 stuks.

Binnen 1 werkdag een offerte per mail!

Productinformatie

De Astera AX3 is een multifunctionele draadloze en waterdichte ledspot op accu die zo groot is als een koffiemok. De 15 watt RGBW ledspot is draadloos te besturen door middel van een infrarood afstandsbediening of de AsteraBox en een tablet met de vooraf geïnstalleerde AsteraApp. De mogelijkheden zijn eindeloos door het compacte formaat, magnetische achterzijde, waterdichte behuizing en ophang mogelijkheden.

Astera AX3 LightDrop huren

Niets is zo hinderlijk als lelijke stroomkabels tussen led spots en het dichtstbijzijnde stroompunt. Met de LightDrop is dat verleden tijd. Nadat de spots volledig zijn opgeladen functioneren ze tot 20 uur op hun ingebouwde accu (in te stellen via de AsteraApp). Geen AsteraBox gehuurd? Met de meegeleverde infrarood afstandsbediening stel je de accu eenvoudig in op een gebruikerstijd van 5, 8 of 12 uur. De krachtige LG Hem Lithium-ion accu is verantwoordelijk voor deze extreem lange accuduur.

Naast de accu is ook de aansturing draadloos. Met de AsteraBox is het bereik naar elke willekeurige Astera AX-verlichting tot 300 meter geen enkel probleem! De AsteraBox zet het inkomende bluetooth signaal van de aangesloten tablet met AsteraApp of de conventionele lichttafel om in een 865 – 870 MHz RF signaal.

Naast de ophangbeugel en het voetje van de Astera AX3 heeft deze nog een handige ophangoptie: een magnetische achterzijde. Hierdoor kun je de RGBW ledspot aan elke metalen poot, deur, stellage of ander object magnetisch bevestigen.

Lightdrop licht

Een Astera AX3 LightDrop maakt gebruik van een 15W RGBW Philips led van zeer hoge kwaliteit. Met een zeer hoge kleurconsistentie (TruColor calibration) wordt elke denkbare kleur prachtig gemengd en weergegeven. Daarnaast is het mogelijk om via de AsteraApp de kleurtemperaturen van de LEE filters aan te passen.

De AsteraApp maakt het mogelijk om de AX3 in te stellen op een kleurtemperatuur van 2700K tot 6500K en het aantal Hertz is in te stellen van 200 tot 1205Hz. Hierdoor is alle Astera verlichting perfect geschikt voor film- en clipopnames.

De LightDrop beschikt over een ingebouwde output bundel van 13 graden. Met drie verschillende opzetlenzen is de spot aanpasbaar zodat deze op allerlei verschillende manieren kan worden ingezet. Hierdoor heb je onderstaande mogelijkheden:

 • Normal: 13 graden bundel
 • Flood filter: 32 graden bundel
 • Wide-Angle filter: 120 graden bundel
 • Dome filter: 220 graden bundel

De kleine Astera AX3 is volledig draadloos en past gemakkelijk in je jaszak, dus daardoor diefstal gevoelig. Astera heeft daar iets op gevonden. Zodra de ledspot in de AsteraApp is ingesteld op “anti-theft” en de spot wordt bewogen, geeft de AX3 een piepend alarm af en gaat deze flikkeren. Tegelijkertijd is op de AsteraApp te zien dat er beweging is geconstateerd bij een van de lampen.

De noodverlichting functie is een handige functie wanneer de Astera AX-serie wordt aangesloten op het stroomnet. Zodra de stroomvoorziening uitvalt zal alle AX-verlichting als helder witte noodverlichting aangaan zodat er bij het publiek geen paniek veroorzaakt wordt.

De Astera AX3 led spots zijn ontzettend compact en handzaam en zo ook het transport ervan. De spots worden geleverd in een handige koffer waarin ze per acht stuks inclusief toebehoren worden vervoerd. Deze transportkoffer fungeert tevens als oplaadstation.

Astera verlichting combineren

Naast de AX3 verhuren wij ook de AX1, AX5 en AX9 van het merk Astera. Deze verschillende lampen zijn perfect te combineren omdat buiten dat zij allen exact dezelfde kleuren afgeven ook allemaal via dezelfde remote of via de AsteraApp aan te sturen zijn.

Een veel gebruikte combinatie is:

 • De Astera AX3 gebruiken als sfeer spots langs (kleinere) objecten of weg te werken in de decoratie.
 • De Astera AX5 om objecten of producten uit te lichten. Ook functioneert de TriplePAR goed als sfeerverlichting of strijklicht langs wanden. Deze verhuren we ook als volledige set inclusief statief.
 • De Astera AX9 om gebouwen of bomen uit te lichten. De AX9 is het beste geschikt voor grote indoor evenementen of het sfeervol aanlichten van tuinen.

We raden altijd aan om de AsteraBox inclusief een meegeleverde tablet met de AsteraApp te huren voor de beste controle over de verlichting.

Wij streven ernaar de verlichting volledig opgeladen uit te leveren, echter raden wij onze klanten aan om de armaturen na ontvangst altijd aan de lader te leggen om zo optimaal gebruik te kunnen maken van de batterijduur.

Plus & minpunten

 • Lange accuduur.
 • Draadloos te bedienen met eenvoudige remote of uitgebreide applicatie.
 • Waterdicht (IP65).
 • Handige totaalset van 8 stuks inclusief alle benodigdheden, laadstation en lenzen.
 • Niet krachtig genoeg om gebouwen of grote objecten uit te lichten. Huur hiervoor de AX5 en AX10.
 • Minder handige set als je er maar 1 of 2 wilt gebruiken.

Product specificaties

Merk & type Astera AX3 Lightdrop
Vermogen of wattage 15 watt - RGBW - 430 Lm
Meegeleverde hardware IR Remote & 3 verschillende opzetlenzen
Aansturing AsteraBox, W-DMX of CRMX
Gewicht AX3 0,68 kg
Gewicht transportkist incl. 8x AX3 11 kg
Afmetingen AX3 Ø9,5 x 6 cm
Afmetingen transportkist 52 x 40 x 14 cm (BxDxH)
Lichtsterkte 430 Lm, 1300 Lx
Accuduur tot 20 uur (oplaadtijd 7 uur)

Handig om te weten

Installatiegemak

Installatiegemak

Dit geeft aan hoe gemakkelijk het is om dit product te installeren

Meer informatie over installatiegemak
Installatiegemak

Vervoersgemak

Dit geeft aan hoe gemakkelijk het is om dit product te vervoeren

Meer informatie over vervoersgemak

Uw browser wordt niet ondersteunt.

Installeer een moderne browser en verbeter uw internet-ervaring.