Astera AX10 SpotMax

€ 40,00 excl. btw.

€ 48,40 incl. btw.

 • De krachtigste waterdichte acculamp ter wereld
 • Draadloos tot 300m bestuurbaar met AsteraBox
 • 135W RGBAW Philips Lumileds lichtbron
 • Waterdicht (IP65)
 • Leverbaar vanuit Amsterdam & Breda

De Astera AX10 huren? Een 135W (9 x 15W) Philips RGBAW waterdichte (IP65) ledlamp met een stralingshoek van 13 tot 47 graden. De Astera AX10 is de Bentley onder de ledverlichting voor talloze toepassingen.

Binnen 1 werkdag een offerte per mail!

Productinformatie

De Astera AX10 is een krachtige (135 watt), waterdichte (IP65), op afstand bestuurbare (tot 300 meter) ledspot op accu (tot 20 uur) waarmee de toepassingen eindeloos zijn. De Astera AX10 accuspot is dan ook voor iedere lichtoperator en eventmanager een geweldige spot om mee te werken. Je kunt de ledspot gemakkelijk bedienen door middel van de AsteraApp op een smartphone of tablet (AsteraBox noodzakelijk) of de basisinstellingen eenvoudig bedienen door middel van de meegeleverde remote.

Doordat led verlichting weinig stroom verbruikt maar toch een hoge lichtoutput heeft kan er in de huidige led spots steeds vaker gebruik worden gemaakt van spots met ingebouwde accu’s. Weg met lelijke stroomkabels over de vloer, podium of in het decor!

De Astera AX10 SpotMax heeft een maximale runtime (instelbaar via de applicatie) van 20 uur! Hierdoor ben je op ieder (langdurig) event gegarandeerd voorzien van verlichting op accu. De krachtige LG Chem Lithium-ion accu is hiervoor verantwoordlijk.

Astera verlichting gecombineerd huren

Alle verlichting van Astera werkt onder de motorkap hetzelfde. Dit wil zeggen dat de (kleur) output hetzelfde is, de accu’s even lang meegaan, ze allen waterdicht zijn en zo alle overige pluspunten van de Astera AX-serie. Naast de Astera AX10 verhuren we dan ook onderstaande draadloze verlichting:

Handige functies bij Astera

Een zeer handige bijkomende functie van de Astera AX10 led spot en andere AX-verlichting is het in te stellen tijdschema via de AsteraApp. Hiermee kun je bepalen op welk(e) tijdstip(pen) de verlichting aan moet springen en tot wanneer de accu het vol moet houden. De SpotMax berekent hierna zelf hoe hij zijn accucapaciteit moet verdelen zonder dat er tijdens het evenement ooit een lamp zal uitvallen.

De ingebouwde accu zorgt ervoor dat de AX10 geen stroomtoevoer nodig heeft. Voor een draadloze aansturing en communicatie maak je gebruik van de AsteraBox: een converter die het inkomende bluetooth signaal van de tablet met AsteraApp of het inkomende DMX-signaal van een lichttafel omzet in een 865 – 870 MHz RF signaal. De Astera-AX10 communiceert hierlangs ook terug (talkback). Het bereik van dit systeem is 300 meter.

Een Astera AX10 SpotMax maakt gebruik van negen 15W RGBAW Philips leds van hoge kwaliteit. Met een zeer hoge kleurconsistentie (TruColor calibration) wordt iedere denkbare kleur prachtig gemengd en weergegeven. Daarnaast is het mogelijk om via de AsteraApp de kleurtemperaturen en LEE-filters in te stellen. Uiteraard is de app ook voorzien van een kleurenwaaier waardoor je door de kleuren heen kunt swipen.

Bij congressen, presentaties, evenementen en tv-opnames waarbij gebruik wordt gemaakt van camera’s zijn ook de instellingen zoals de kleurentemperatuur en de frequentie van belang. De AsteraApp maakt het mogelijk om de AX10 in te stellen op een kleurtemperatuur van 2700K tot 6500K en het aantal Hertz is in te stellen van 200 tot 1205Hz.

De SpotMax beschikt over een ingebouwde output bundel van 13 graden. Met drie verschillende opzet lenzen is de spot aanpasbaar zodat hij op allerlei verschillende manieren kan worden ingezet. Zo heb je onderstaande mogelijkheden:

 • Normal: 13 graden bundel
 • Flood filter: 32 graden bundel
 • WallWash filter: 17 x 46 graden bundel
 • Rotatable filter: 46 x 17 graden draaibare bundel

Veiligheid functies

Alsof bovenstaande functies van de Astera AX10 niet genoeg zijn, heeft deze waterdichte ledspot nog twee handige functies. De SpotMax kan (zoals normale verlichting) ook worden aangesloten op het stroomnet. Als door welke reden dan ook de spanning wegvalt, (door bijvoorbeeld een technische storing) merkt deze ledspot dat. De AX10 reageert hierop door direct de emergency light-functie te activeren waardoor de spots een helder wit licht afgeven door gebruik te maken van hun accu. Hierdoor is er bij het publiek geen reden tot paniek omdat de gehele ruimte helder wit wordt uitgelicht en alle vluchtwegen en uitgangen goed zichtbaar blijven.

Niets is zo vervelend als apparatuur die door raddraaiers wordt verplaatst of gestolen. De Astera AX10 (in combinatie met de AsteraBox) heeft hiervoor een anti-diefstalfunctie. Zodra de AX10 wordt verplaatst of meegenomen geeft deze een alarm en een flikkerend licht af. Tevens wordt het naar de AsteraBox gecommuniceerd zodat de lichtoperator ook wordt gewaarschuwd. Deze functie is in de app gemakkelijk aan- en uit te zetten.

Astera AX10 huren

Is de Astera AX10 SpotMax dé ledspot die je wilt huren voor jouw evenement? Voeg deze dan toe aan je offerteaanvraag. De Astera AX10 in het kort:

 • Verlichten van gebouwen, panden en andere objecten in de buitenlucht.
 • Integreren van de Astera-serie in een festival lichtplan.
 • Uitlichten van fonteinen dankzij de waterdichtheid.
 • Optimaliseren van sfeer met de ingebouwde sfeerfuncties in de AsteraApp.
 • Allerlei mogelijkheden met een korte op- en afbouwtijd.
 • Al onze Astera-verlichting wordt voorafgaand aan jouw huurperiode volledig opgeladen. De AX10 wordt in een flightcase vervoerd die tevens als oplaadstation dient. Zo kun je indien noodzakelijk ook zelf de Astera-verlichting opladen.

Plus & minpunten

 • Lange accuduur.
 • Draadloos bedienbaar met simpele remote of uitgebreide applicatie.
 • Waterdicht.
 • Krachtig genoeg om grote gebouwen uit te lichten.
 • De flightcase is niet in een personenauto te vervoeren.
 • Het plaatsen van de AX10 op een single pole lichtstatief is niet mogelijk. Gebruik hiervoor een driepoot statief.

Product specificaties

Merk & type Astera AX10 SpotMax
Vermogen of wattage 135 watt - 3350Lm - 10350Lx
Meegeleverde hardware IR Remote, vloerstatief, 3 opzet lenzen & Manfrotto klem
Aansturing AsteraBox, W-DMX of CRMX
Gewicht AX10 7,98 kg
Gewicht transportkist incl. 8x AX10 125 kg
Afmetingen AX10 27,9 x 29,6 x 25,3 cm
Afmetingen transportkist 114 x 58 x 54 cm (BxDxH)
Lichtsterkte 3350 Lm, 10350 Lx
Accuduur tot 20 uur (oplaadtijd 7 uur)

Handig om te weten

Installatiegemak

Installatiegemak

Dit geeft aan hoe gemakkelijk het is om dit product te installeren

Meer informatie over installatiegemak
Installatiegemak

Vervoersgemak

Dit geeft aan hoe gemakkelijk het is om dit product te vervoeren

Meer informatie over vervoersgemak

Uw browser wordt niet ondersteunt.

Installeer een moderne browser en verbeter uw internet-ervaring.