Laaghangende rook set

€ 149,00 excl. btw.

€ 180,29 incl. btw.

  • Voor langdurig laaghangende rook
  • Veiliger dan droogijsmachine
  • Compact en makkelijk in gebruik
  • Bedekt een oppervlakte van 150m²
  • Af te halen in Breda, leverbaar door heel Nederland en België

Met deze complete low fog set kun je veilig minutenlang laaghangende rook genereren. Geen gedoe meer met droogijs korrels of zware complete koelmachines.

Binnen 1 werkdag een offerte per mail!

Productinformatie

Wil je een low fog rookmachine huren voor je bruiloft of theaterproductie? Deze complete laaghangende rook set is hiervoor uitermate geschikt. De set bestaat uit een rookmachine met speciale vloeistof, een koelmachine om de rook te koelen en een CO2 cilinder met stijgbuis. Deze drie elementen zorgen voor een mooie rookdeken die bovendien veilig in gebruik is en geen vochtdruppels op de ondervloer achterlaat.

Laaghangende rook huren

In tegenstelling tot een droogijs machine werkt de laaghangende rookmachine set van Master Partys kinderlijk eenvoudig. De set bestaat uit drie delen: een normale rookmachine met Smokejet vloeistof, de Rosco Coldflow (koelunit) en een B30 CO2 cilinder met stijgbuis. De Rosco Coldflow wordt tot tientallen graden onder nul gekoeld door de CO2 cilinder en de rookmachine wordt aangezet en opgewarmd. Zodra dit is voltooid is de set klaar voor gebruik!

Hoe werkt low fog

De rookmachine spuit zijn rook door de gekoelde Coldflow heen waardoor deze extreem snel afkoelt. De afgekoelde rook verlaat via een 2,5 meter lange flexibele buis de Coldflow. Door deze constructie koelt de rook goed af waardoor deze mooi laag aan de grond blijft. Koude lucht is namelijk zwaarder dan warme lucht.

De rook set kan tot 15 minuten continu worden gebruikt waardoor je tot 150 vierkante meter oppervlak van low fog kunt voorzien. Uiteraard komt het voor dat je op meerdere momenten tijdens de show of theaterproductie rook wilt genereren. Dit is geen enkel probleem. De genoemde 15 minuten kunnen uiteraard ook verspreid worden over de gehele productie. Met de meegeleverde 30 liter CO2 kun je zo’n 4 á 5 keer op 100m² oppervlakte low fog creëren. Bekijk onze uitlegvideo voor meer informatie en het gebruik van de apparatuur.

Aansturing low fog set

In onze uitleg video wordt de het bedienen van de laaghangende rookset uitgelegd met de meegeleverde bedrade afstandsbedieningen. Je kunt met deze afstandsbedieningen tot op 10 meter afstand de complete set bedienen.

Wanneer het wenselijk is een grotere afstand van bedienen te overbruggen of de laaghangende rookset te bedienen via DMX dan is dat ook mogelijk. De rookmachine is voorzien van DMX en de Rosco Coldflow wordt kosteloos voorzien van een DMX Switchpack voor het in- en uitschakelen van de koelunit. Via 2 DMX kanalen is de complete laaghangende rookset te bedienen.

Droogijs gevaren

Jarenlang werd voor het generen van low fog droogijs gebruikt. Wanneer droogijs wordt gebruikt voor het generen van laaghangende rook levert dit echter enkele gevaren op. Het koolzuurgas in vaste vorm heeft een temperatuur van -78,5°C wat bij direct contact met de huid brandwonden kan veroorzaken. Daarnaast verdampt bij het niet juist verpakken en transporteren het droogijs snel. Eenmaal op de evenementenlocatie aangekomen zal een groot deel van het droogijs niet meer bruikbaar zijn.

Huur hierom jouw laaghangende rook set bij Master Partys.

Plus & minpunten

  • Dankzij het gebruik van CO2 een veiligere optie dan droogijsmachines.
  • Eenvoudig in gebruik.
  • Het is niet mogelijk deze set buiten te gebruiken. De laaghangende rook waait te snel weg waardoor het effect niet te garanderen is.

Product specificaties

Merk & type Antari Z-1200 & Rosco Coldflow
Vermogen of wattage 1500 Watt
Meegeleverde hardware Rookmachine & koelunit
Meegeleverde consumables B30 CO2 cilinder met stijgbuis
Aansturing DMX / stand-alone
Gewicht rookmachine 14 kg
Gewicht koelunit 18 kg
Gewicht CO2 cilinder 60 kg (vol)
Gewicht transportkist incl. koelunit 29 kg
Afmetingen rookmachine 42 x 30 x 21 cm (BxDxH)
Afmetingen koelunit 56 x 32 x 31 cm (BxDxH)
Afmetingen CO2 cilinder 136 x 22 (HxB)
Verbruik rookvloeistof 1 liter per 7 minuten

Handig om te weten

Installatiegemak

Installatiegemak

Dit geeft aan hoe gemakkelijk het is om dit product te installeren

Meer informatie over installatiegemak
Installatiegemak

Vervoersgemak

Dit geeft aan hoe gemakkelijk het is om dit product te vervoeren

Meer informatie over vervoersgemak

Uw browser wordt niet ondersteunt.

Installeer een moderne browser en verbeter uw internet-ervaring.