Backdrop doek 6x6m

Master Partys backdrop zwart huren

€ 49,00 excl. btw.

€ 59,29 incl. btw.

 • Laat geen (zon)licht door
 • 6x6 meter - 320 gr/m²
 • Brandvertragend (B1 certificering)
 • Voorzien van ogen om de 25cm aan 1 zijde
 • Leverbaar vanuit Amsterdam & Breda

Snel een groot oppervlak bedekken of een glaspartij verduisteren? Met dit 6×6 meter grote backdrop molton doek is dat zo geregeld! Kijk voor een backdrop doek inclusief ophangsysteem bij pipe & drape per strekkende meter.

Binnen 1 werkdag een offerte per mail!

Productinformatie

Backdrop doeken worden veel gebruikt in de evenementenbranche. Je hebt zogenaamde scheurmolton op rol, maar ook backdrop molton doeken zoals dit 6x6m zwart gekleurd doek. (Die kun je als je wilt ook scheuren, maar dat is niet de bedoeling.)

Een backdrop huur je voor bijvoorbeeld het creëren van een egale (achter)wand, het afscheiden van ruimtes of het wegwerken van tijdelijk opgeslagen materialen en flightcases. Naast de representatieve uitstraling brengt het ook andere voordelen met zich mee. Hieronder enkele voorbeelden:

 • Backdrop molton laat geen enkel (zon)licht door waardoor je een ruimte gemakkelijk en snel kunt verduisteren.
 • Door de dikke molton stof dempt het geluid. Hierdoor creëer je meer rust in bijvoorbeeld een galmende hal.
 • Vanwege het eigen gewicht (320 gram per vierkante meter) en de samenstelling zal een backdrop doek altijd netjes strak naar beneden hangen.

Inhangen backdrop doek

Aan de een van de zijdes zitten om de 25 centimeter ogen zodat je het doek gemakkelijk in een Prolyte truss constructie of een grid boven het toneel kunt hangen. Andere opties om het doek aan te bevestigen zijn balk constructies, stellages of stalen buizen. Je kunt gebruik maken van tie wraps om het doek te bevestigen, maar een spanfix elastieken set werkt sneller. Daarnaast heb je bij de afbouw van het evenement geen gereedschap (zoals een kniptang) nodig om het doek los te maken.

Dit backdrop doek heeft een hoogte- en breedtemaat van 6 meter. Is deze maat te breed of te hoog voor jouw event? Bekijk dan eens onze kleinere backdrops. Wanneer het oppervlak breder is dan zes meter huur je eenvoudig meerdere doeken tot jouw gewenste breedtemaat binnen het aantal doeken past. Houd er echter wel rekening mee dat je iedere backdrop 25 centimeter laat overlappen om open stukken te voorkomen.

Pipe and drape of backdrop doeken

Is er op de locatie al een mogelijkheid aanwezig voor het inhangen van backdrop molton doeken? Dan is dit de meest voordelige optie. Geen mogelijkheid tot het inhangen van de doeken? Bekijk dan eens onze pipe and drape per meter sets. Deze sets zijn inclusief staanders en liggers om de bijgeleverde doeken in te hangen. Bovendien zijn ze ook beschikbaar in andere kleuren en stoffen.

Plus & minpunten

 • Laat geen (zon)licht door en verduistert zeer goed.
 • Groot formaat doek waardoor er weinig onderbrekingen ontstaan.
 • Dempt geluid in galmende ruimtes.
 • Je hebt een truss constructie of een grid nodig om de doeken in te hangen.

Product specificaties

Merk & type MP Backdrop Molton CS
Gewicht backdrop 11,5 kg
Afmetingen backdrop 6 x 6 m (BxH)
Certificaat B1 volgens DIN 4102

Handig om te weten

Installatiegemak

Installatiegemak

Dit geeft aan hoe gemakkelijk het is om dit product te installeren

Meer informatie over installatiegemak
Installatiegemak

Vervoersgemak

Dit geeft aan hoe gemakkelijk het is om dit product te vervoeren

Meer informatie over vervoersgemak

Uw browser wordt niet ondersteunt.

Installeer een moderne browser en verbeter uw internet-ervaring.