Tentklem / balkklem

Master Partys tentklem & balkklem huren
Master Partys balkklem huren
Master Partys tentklem huren

€ 9,00 excl. btw.

€ 10,89 incl. btw.

  • Maximale belastbaarheid tentklem = 150 kg
  • Maximale belastbaarheid balkklem = 2000 kg
  • Klemmen geschikt voor tent dakconstructies en H-balken
  • Montage zonder gereedschap
  • Leverbaar vanuit Breda

Wil je geen statieven of een truss constructie op de grond? Dan is een tentklem of balkklem huren de oplossing om je geluid, verlichting en truss constructie in het dak te hangen.

Binnen 1 werkdag een offerte per mail!

Productinformatie

Bij evenementen is het vaak wenselijk en representatief om de audiovisuele apparatuur in het dak te hangen en er zijn diverse manieren om dit te doen. Is de dakconstructie van een tent zoals een Aluhal of is het dak voorzien van H-balken zoals in een loods of productiehal? Dan is een tentklem of balkklem huren perfect voor het inhangen van de materialen.

Tentklem huren

Veel evenementen worden georganiseerd in tenten. Veel van dat soort tenten (ook wel Aluhal of Hangar tenten genoemd) zijn uitgevoerd met een aluminium dakconstructie. Voor deze aluminium balken is deze speciaal ontwikkelde tentklem van Showtec uitermate geschikt. De tentklem past om tentbalken met een minimale breedte van 42 mm en een maximale breedte van 143 mm. Zonder gereedschap klem je de tentklem gemakkelijk om de balken van de dakconstructie van de tent.

Maximale belasting tentklem

De maximale belasting van de tentklem is 150 kg. Echter is het belangrijk dat er ook bij de tentleverancier wordt nagegaan wat de maximale belasting van de dakconstructie is.

Toepassingen tentklem

Je kunt de tentklem voorzien van een M14 oog waaraan je een handtakel hangt. Met meerdere takelpunten hang je gemakkelijk jouw truss constructie met audiovisuele apparatuur in het dak van de tent.

Ook kun je ervoor kiezen om met een M10 of M12 bout in de tentklem direct jouw lichtarmatuur of geluidsspeaker in het tentdak te hangen. Hierdoor krijg je een strak eindresultaat zonder gebruik te maken van statieven of takels.

Balkklem huren

Wil je graag in een loods of productiehal jouw truss constructie in het dak takelen? Dan kun je gebruik maken van de speciaal hiervoor gemaakte balkklemmen van Eller. Deze klemmen zijn speciaal ontworpen voor het inhangen van een takelpunt op een T- of H-profiel balk. Hierdoor hoef je geen softsteel om de stalen balk te slaan.

Maximale belasting balkklem

De balkklem kan maar liefst 2000 kilogram dragen. Uiteraard is het wel zo dat er altijd moet worden nagegaan wat de maximale belasting van de dergelijke dakconstructie is.

De balkklem is geschikt voor H- & T-profiel balken met een minimale breedte van 75 mm en een maximale breedte van 230 mm. Is jouw stalen balk breder dan dat? Bekijk dan of de mogelijkheid er is voor het inhangen van de takelpunten met een softsteel en shackle.

Plus & minpunten

  • Zonder gereedschap te monteren.
  • Hoge draadlast van beide klemmen.
  • Genoemde maximale belastingen zijn niet leidend. Raadpleeg hiervoor de tentleverancier of locatie.

Product specificaties

Merk & type tentklem Showtec Tent Clamp | 42-143mm
Merk & type balkklem Eller beam clamp 2T | 75-230mm
Aansluitmogelijkheden tentklem 2x M10, 2x M12, 1x M14
Aansluitmogelijkheden balkklam Ophangas = 22mm
Belastbaarheid tentklem 150 kg
Belastbaarheid balkklem 2000 kg
Gewicht tentklem 1,34 kg
Gewicht balkklem 4,7 kg

Handig om te weten

Installatiegemak

Installatiegemak

Dit geeft aan hoe gemakkelijk het is om dit product te installeren

Meer informatie over installatiegemak
Installatiegemak

Vervoersgemak

Dit geeft aan hoe gemakkelijk het is om dit product te vervoeren

Meer informatie over vervoersgemak

Uw browser wordt niet ondersteunt.

Installeer een moderne browser en verbeter uw internet-ervaring.