Condensator microfoon

Master Partys condensator microfoon huren

€ 9,00 excl. btw.

€ 10,89 incl. btw.

  • Kleinmembraan condensator microfoon
  • AKG C430 met cardioïde richtingskarakteristiek
  • Ideaal als overhead en hi-hat microfoon
  • Leverbaar vanuit Amsterdam & Breda

Wil je een overhead microfoon huren? Deze AKG C430 kleinmembraan condensator microfoon is perfect geschikt voor uitversterken van zanggroepen, hi-hats van drums en ’totaaltjes’ van een optreden of de reactie van het publiek.

Voor deze microfoon is fantoomvoeding noodzakelijk.

Binnen 1 werkdag een offerte per mail!

Productinformatie

De AKG C430 is een goede condensator microfoon voor diverse toepassingen zoals het uitversterken van de hi-hat van een drumstel, het versterken van (zang)koren of het opnemen van een totaalgeluid op jouw event.

AKG C430 condensator microfoon huren

Een condensator mic wordt vaak overhead microfoon genoemd. Dat is echter niet de naam van de microfoon, maar slechts een van de toepassingen waar deze microfoon voor wordt gebruikt. De AKG C430 is een kleinmembraan condensator microfoon. Waar een dynamische microfoon (zoals de Shure SM57) vaak wordt ingezet voor luide instrumenten (zoals een blazer of een snare drum) met een prominent middengebied, wordt een condensator mic gehuurd wanneer het natuurlijk en sprankelend moet klinken. Denk hierbij aan een drum overhead of vleugel.

De AKG C430 betreft een kleinmembraan condensator. Hierdoor kun je hogere volumes aan zonder dat deze gaat clippen. Grootmembraan varianten zie je veel terug in studios voor opnames van spraak en zang.

Wat betekenen ‘cardioïde’ en ‘fantoomvoeding’?

Alle condensator microfoons (zo ook de AKG C430) hebben fantoomvoeding nodig. Phantom power, zoals het in het Engels wordt genoemd, zet je aan of uit op de mengtafel. Zonder fantoomvoeding kan een condensator mic niet functioneren.

Al onze PA-mixers en mengpanelen hebben de mogelijkheid voor het inschakelen van phantom power. We raden dan ook aan om bij het huren van een condensator mic een PA-mixer bij ons te huren zodat je verzekerd bent van een goed werkende microfoon.

Microfoons hebben allen hun eigen richtingskarakteristiek. Bij de AKG C430 is dat cardioïde. Dit houdt in dat de microfoon het geluid voornamelijk vanaf de voorzijde oppakt en maar een beetje vanaf de zijkanten. Hierdoor kun je goed bepalen wat je met de microfoon op wilt vangen.

Plus & minpunten

  • Wordt geleverd inclusief microfoon statief clip en windkap.
  • Zonder fantoomvoeding op een mengtafel functioneert een condensator microfoon niet.

Product specificaties

Merk & type AKG C430
Soort Cardioïde kleinmembraan condensator
Frequentiebereik 20 - 20.000 Hz
Gewicht C430 420 gr
Afmetingen C430 8 x 2 cm

Handig om te weten

Installatiegemak

Installatiegemak

Dit geeft aan hoe gemakkelijk het is om dit product te installeren

Meer informatie over installatiegemak
Installatiegemak

Vervoersgemak

Dit geeft aan hoe gemakkelijk het is om dit product te vervoeren

Meer informatie over vervoersgemak

Uw browser wordt niet ondersteunt.

Installeer een moderne browser en verbeter uw internet-ervaring.