Instrument microfoon

€ 9,00 excl. btw.

€ 10,89 incl. btw.

  • Shure SM57 dynamische instrument microfoon
  • Geschikt voor blaasinstrumenten, percussie, drums & gitaar
  • Perfecte (geluids)kwaliteit voor live toepassingen
  • Cardioïde opbouw voor onderdrukken van achtergrondgeluid
  • Leverbaar vanuit Amsterdam & Breda

Shure SM57 huren? Deze dynamische instrument microfoon is de meest gebruikte microfoon ter wereld voor live en on-the-road toepassingen.

Binnen 1 werkdag een offerte per mail!

Productinformatie

De Shure SM57 is een zeer goede en betrouwbare dynamische instrument microfoon die je kunt huren voor het versterken van allerlei akoestische en niet-akoestische instrumenten. Huur hem inclusief de gewenste mengtafel en microfoon statief zodat je direct aan de slag kunt!

Shure SM57 instrument microfoon

De Shure SM57 dynamische instrument microfoon heeft een cardioïde richtingskarakteristiek (of opnamepatroon /polar pattern) wat ervoor zorgt dat de microfoon perfect geschikt is voor live toepassingen. Deze opbouw zorgt er namelijk voor dat de SM57 achtergrondgeluiden sterk onderdrukt. Met zijn frequentiebereik kun je de Shure SM57 daarom inzetten voor talloze verschillende instrumenten. Niet voor niets dat de SM57 instrument microfoon zo geliefd is bij geluidstechnici over de hele wereld.

Wat betekenen ‘dynamisch’ en ‘cardioïde’?

Een dynamische microfoon zoals deze SM57 en de Shure SM58 werkt als een soort dynamo. Net als een dynamo bestaat een dynamische microfoon uit een spoel die omgeven is door een magnetisch veld. Door geluidsgolven komt de spoel in beweging waardoor er stroom wordt opgewekt. Deze stroom (het geluidssignaal) komt bij de geluidstafel binnen en resulteert in versterkt geluid uit de speakers.

De richtingskarakteristieken van de Shure SM57 en SM58 zijn cardioïde. Dit betekent simpelweg dat de instrument microfoon het beste geluidsgolven vanaf de voorkant oppakt. De zijkanten pakt hij vele malen minder goed mee. Hierdoor zijn deze microfoons perfect geschikt voor live toepassingen. Enkel de geluidsgolven van waar je de microfoon op richt worden versterkt.

Verschil SM57 en SM58 (instrument of zang)

Het verschil tussen de Shure SM57 en de SM58 is minimaal. Ze hebben namelijk hetzelfde patroonontwerp. Het belangrijkste verschil zit hem in de gril/kap. De SM58 is namelijk speciaal ontworpen voor zang en vocale toepassingen. Het ronde rooster met ingebouwde popfilter zorgt ervoor dat P’s en T’s achtige klanken niet meer zo explosief klinken.

De SM57 is ontworpen als een instrument microfoon waarbij een kleiner rooster praktischer is. De explosieve klanken die in vocalen voor kunnen komen zijn bij instrumenten geen probleem en hoeven dus niet gefilterd te worden.

Plus & minpunten

  • Cardioïde karakteristiek; perfect voor on-the-road toepassingen.
  • Geschikt voor het versterken van talloze akoestische en niet-akoestische instrumenten.
  • Minder geschikt voor zang en vocale versterkingen. Huur hiervoor de Shure SM58.

Product specificaties

Merk & type Shure SM57
Frequentiebereik 15 - 15.900 Hz
Aansluitmogelijkheden XLR (3 pins)
Gewicht SM57 298 gram
Afmetingen SM57 162 x 51 mm

Handig om te weten

Installatiegemak

Installatiegemak

Dit geeft aan hoe gemakkelijk het is om dit product te installeren

Meer informatie over installatiegemak
Installatiegemak

Vervoersgemak

Dit geeft aan hoe gemakkelijk het is om dit product te vervoeren

Meer informatie over vervoersgemak

Uw browser wordt niet ondersteunt.

Installeer een moderne browser en verbeter uw internet-ervaring.